úterý 14. září 2010

13.září 2010 – hřiště při ulici Klírova



Den v rytmu hudby. A k tomu na hřišti. 

Kuky už se vrátil dávno, tak jsme dnes mohli oslavit také „Návrat koncovky“. Jak líp si hrát než na nástroje? 

Představte si oázu plnou hudebních nástrojů, které k vám promlouvají ze všech stran a působí na vaše smysly. 
Na začátku leželo na zemi spousty polštářů a hromada zatím neznámých udělátek různých tvarů a velikostí. Děti i dospělí se postupně seznámili s všemožnými často cizokrajnými nástroji a osahali si je, aby později mohli plně rozehrát každý z nich pro radost sobě i těm, které jejich vystoupení přilákalo. 

Pro ty, které hudba zas tak moc nebere, tu i dneska byla kreativní dílna. Tvořivosti kladla meze snad jen rychlost, s jakou tuhla ta legrační hmota, z níž se vyrábí „veselé tužky“. 
životě jsem už viděla různé zajímavé psací potřeby, ale to co se klubalo v rukách dětských i dospěláckých, mi udělalo velkou radost. Kdo by nechtěl mít v penálu červenou chobotničku vedle žlutého slona a  a růžové berušky místo obyčejné pastelky? No, evidentně náš pan fotograf, který se s chutí zapojil do kroužku a modeloval se stejnou chutí, s jakou mačká spoušť, když se před ním usmívají dětské tváře.  

Nový kabát dnes oblékl i chodník kolem hřiště. Děti ho pomocí barevných kříd ozdobily tak krásně, že sluníčko odhánělo všechny mraky, které mu chtěly bránit ve výhledu.  


Příště to rozbalíme u chodovské tvrze. Přijďte se potěšit hrou. Ukážeme vám, jak to umíme my. 

Fotogalerie 13.září - hřiště Klírova