pátek 1. října 2010

27.září 2010 - hřiště při ulici Láskova






Láska mezi kapkami deště 
Proplítala jsem se mezi paneláky a vítr mi vháněl déšť do očí. Boty celé promočené. Může mi někdo vysvětlit, proč když zrovna frčí úžasné barevné holínky si oblíbím plátěnou obuv? :)
Mezi vzrostlejšími borovicemi ve vnitrobloku stála stanová osadu. Moc jsem nevěřila, že v tomhle psím počasí někdo přijde. Ale to jsem se tedy přepočítala. Maminka s dětmi, které nás pravidelně navštěvují na kolech, dorazila v úžasných vzorovaných holinách a slušivém pršiplášti. Kubík, náš sportovní asistent si vzal na starost mužskou část rodiny a prohnal ji po hřišti. Největší atrakcí bylo samo sebou sjíždění mokré skluzavky, což v pogumovaných kalhotech není žádný prohřešek! Čas od času nás navštívili rodiče s dětmi a užili si naší zateplené dílničky.
Dnes se do šedivého dne rozcházely děti s barevnýma vlněnými panenkami, srašidýlky, skřítky, vílami, chobotničkama a lecčím, co je právě napadlo. Pracovali jsme s klubíčky barevné vlny, ze které jsme vyráběli právě tyto nejrůznější bytosti. Základem byla bambulka, které se z vatelínu vyrobila hlavička a zbytek už byl na fantazii 
tvůrců. Některé postavičky měly sukýnku, jiné kalhoty a některé copánky namísto končetin. Přesvědčili jsme se, že náše "putování po hřištích Prahy 11" přitahuje všechny generace. V pondělí dorazila i maminka s poněkud odrostlejší dceruškou a bylo vidět, že si výtvarnou dílnu užívají obě stejnou měrou. Pan fotograf i dnes využil svůj tvůrčí talent, tentokrát v zastřešeném prostoru s ohledem na svůj aparát. :)
Takže neváhejte s prohlídkou galerie, hřiště na ulici Láskova hýřilo barvami i za deštivého dne a koneckonců, i déšť k podzimu patří.
Na shledanou opět ve středu! :)
FOTOGALERIE 27.září 2010 - Láskova

Žádné komentáře:

Okomentovat